14 Eylül 2007 Cuma

KODLAR

>>KODLAR<<

Google Adsense başlangıç sayfasından, kayıt esnasında vermiş olduğunuz email ve şifrenizle hesabınıza giriş yapın.

Karşınıza Raporlar, Adsense Kurulumu ve Hesabım başlıklarına sahip bir sayfa açılacaktır. Buradan Adsense Kurulumu sayfasına tıklatıyoruz. Gelen sayfada İçerik İçin Adsense, Arama İçin Adsense ve Tavsiyeler başlıklarını alt alta göreceksiniz. Bu adımları tek tek ayarlayalım.

İçerik İçin Adsense
Adsense Kurulumu sayfasından İçerik İçin Adsense linkine tıklatın.Karşınıza sihirbaz sayfası çıkacaktır. (İlk kez kod oluşturuyorsanız farklı bir sayfa gelebilir, ileri/devam tuşunu tıklatın.) Karşınıza iki seçenekli bir sayfa gelecektir. Reklam birimi ve Bağlantı birimi.Bizim size tavsiyemiz Reklam birimini kullanmanız. Varsayılan olarak zaten bu seçili gelir ve Resim ve Metin reklamlar varsayılan olarak ayarlıdır. Doğruluğunu gördükten sonra Devam tuşuna basarak bir sonraki sayfaya geçin.

Karşınızda Biçim ve Renkler başlıklı iki seçenek olacaktır. Biçim bölümünün yan tarafındaki açılır menüden reklam metinlerinin yayınlanacağı kutucukların boylarını ve şekillerini, renkler bölümünden de sayfanıza uygun renkleri oluşturabilirsiniz. Biçim için Reklam Biçimleri linkine tıklayarak örnek kutucukları görebilir, beğendiğinizin ismini açılır menüden seçebilirsiniz. Yatay olarak 728*90 Leaderboard reklam bannerını ve varsayılan renkleri seçtiğinizi kabul edelim. Seçiminizi yaptıktan sonra devam tuşuna tıklayın.Karşınıza kanal seçim sayfası çıkacaktır. Burayı boş geçerek devam tuşuna tıklatın.Devam tuşuna bastığınız anda Google size ait reklam kodlarını oluşturacaktır. Bu kodları kopyalayarak not defteri veya word belgesine yapıştırarak İçerik Kodları ismiyle kaydedin.

Arama İçin Adsense
İçerik kodlarını hallettikten sonra , sayfanın üstünde, Adsense kurulumu başlığının altındaki ürünler linkine tıklayarak başa dönelim.Buradan Arama İçin Adsense linkine tıklayın.Karşınıza gelen sayfadan Arama Türü'nün karşısında Google Web Search seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin. (Ben web search+site search şıkkını tercih etmiyorum şahsen.)

Sayfanın biraz aşağısındaki Arama Kutusu Stili bölümünde kutucukları işaretleyerek arama kutusunun sayfanızda görüneceği şekli belirleyin.Daha fazla seçenek bölümünden sayfanızın dilini (Türkçeyse Türkçe, İngilizceyse İngilizce) seçin ve devam tuşuna basın.Karşınıza çıkan sayfanın altında Daha Fazla Seçenek bölümünde Google Etki Alanı İçin Ülke veya Bölge bölümündeki açılır kutudan Türkiye'yi seçin. (Sitenizin dili İngilizce ise ABD'yi, Almanca ise Almanyayı seçebilirsiniz.). Seçiminiz yaptıktan sonra devam tuşuna tıkladığınızda karşınıza Arama Kodları çıkacaktır. Bu kodları da kopyalayarak Arama Kodları ismiyle kaydedin. (Arama kutusu kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Suistimale çok açık.)

Tavsiyeler
Arama kodlarını hallettikten sonra , sayfanın üstünde, Adsense kurulumu başlığının altındaki ürünler linkine tıklayarak başa dönelim. Buradan Tavsiyeler linkini tıklayın.Karşınıza kategorilere göre ürünlerin bulunduğu liste çıkacak. Buradan Google Ürünleri satırının karşısındaki Ürünleri Görüntüleyin linkine tıklatın.Karşınıza gelen sayfadan Adsense'yi işaretleyin. Gelen sayfadan tavsiye butonunun (veya yazısının) sayfanızda nasıl görünmesini istediğinize karar verip istediğiniz bir butonun yanındaki kutuyu işaretleyin. Sayfanın en altından Devam diyerek kodların bulunduğu sayfaya ulaşın.Karşınıza gelen kodları kopyalayarak Adsense Tavsiye adıyla kaydedin.

Adsense tavsiye kodlarını hallettikten sonra , sayfanın üstünde, Adsense kurulumu başlığının altındaki ürünler linkine tıklayarak başa dönelim.Tavsiyeler linkini tıklayıp buradan Firefox Artı Google Araç Çubuğu yanındaki kutuyu seçerek devam diyelim. Adsense tavsiyesi için yaptığımız işlemlere benzer işlem yapalım. Sayfamıza uygun butonun şeklini ve tavsiye dilini seçip devam diyelim. Ve çıkan kodları Firefox Tavsiye diye kaydedelim.

Evet, sayfamızda kullanarak gelir elde edebileceğimiz bütün kodlara sahibiz artık. Bu kodları sayfanızda uygun yerlere ekleyip reklam gösterimine başlıyoruz. Yani bu aşamadan itibaren artık para kazanabilirsiniz..

Şimdi hesabımızı nasıl düzenliycez onu görelim.Onunda anlatımı alttaki konuda...

Hiç yorum yok: